БСП поиска премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да дадат обяснение трагичния инцидент в столицата, при който загина 16-годишно момче заради токов удар. Процедурата беше поискана от социалиста Иван Ченчев. 

„Всички сме свидетели как и какво се получава до момента – нищо. Няма нито една институция, която да даде някакъв отговор на това безумие“, заяви Ченчев. 

БСП настоява за яснота кой е отговорен за случая. Социалистите споделиха за слухове, че собственикът на павилионите, чийто кабел уби детето, е общински съветник от ГЕРБ.

Управляващите контрираха, че ситуацията се използва политически като част от вече започналата предизборна кампания. Стигна се до отнемане на думата, скандал на трибуната и дори кратка почивка за успокояване на страстите в залата.

„Нека не правим евтин пиар от една детска смърт“, отвърна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от парламентарната трибуна. 

Според нея не трябва да се извличат политически дивиденти от подобен инцидент. Тя призова да се оставят компетентните органи да си свършат работата. „Ясно е, че влезнахме в предизборна кампания“, изтъкна още Караянчева.

Депутатите отхвърлиха искането на социалистите.