Жителите на квартал в Русе, заедно със стотици работници от Западна промишлена зона, се оказаха откъснати от града.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонт на булевард "Трети март" и опасния Сарайски мост ги принуждава да обикалят близо час, за да стигнат до жилищата си.

От две седмици единственият път на Тодоринка Димитрова до дома й е под рушащ се мост, през четири жп линии и район с храсталаци без осветление.

Снимка: btvnovinite.bg/facebook.com/nikolinaangelkova

„Сутрин по тъмно излизаме, вечер по тъмно се прибираме. Там е разкопано, от моста падат парчета, има малки деца, има възрастни хора, има болни хора“, разказва Тодоринка.

Снимка: btvnovinite.bg

До детската градина, аптеката и магазина трасето е същото.

„Сутрин детето е като нинджа, хващам го и започваме да се чудим как да се пресечем от другата страна и следобед да го прибера. Пробвах с автомобила по заобиколния път. Мен ми отнема половин час, а детската градина е на 800 метра“, казва Ангел Томов.

Бизнесът също е недоволен.

Снимка: btvnovinite.bg

„Всички работодатели са се превърнали в транспортьори, аз вместо да си гледам своята работа, съм принудена в случая да организирам транспорт за работниците си, иначе те нямат никакъв шанс да дойдат на работа изобщо“, казва Даниела Симеонова, управител на шивашка фабрика.

Снимка: btvnovinite.bg

От общината обещаха още този понеделник да вземат мерки.

„Предвиждаме да осветим пешеходната пътека, която е под моста, да я разчистим, това ще се случи до края на деня“, съобщи Магдалина Илиева, зам.-кмет по строителството в Русе.

Снимка: btvnovinite.bg/facebook.com/nikolinaangelkova

Ремонтът в района трябва да приключи до четири месеца.