39-годишна шофьорка премина през ГКПП "Гюешево" без да спре и без разрешение. Следва преследване и два ударени полицейски автомобила, преди да бъде спряна в Кюстендил.

Чуждестранната гражданка буквално е прелетяла през бариерата на граничния пункт. След това тя е била преследвана от автомобили, но те не са успели да я спрат.

Ударила е последователно два полицейски автомобила, след което се е забила в черешово дръвче и го е прекършила.

Дошлият на място екип на Спешния център установил, че жената е с висока телесна температура. Затова тя е настанена в болница, направен и е бърз тест за коронавирус, който е бил отрицателен. Прокуратурата разследва инцидента.

„И за трите престъпления, които е извършила, се предвижда наказание „Лишаване от свобода”. Всичко вече зависи от спецификата на случая, след като установим дали има предишни осъждания и дали не е успяла да изконсумира още някое престъпление, докато е била на наша територия”, каза Ивайло Илиев от Районната прокуратура.

Жената най-вероятно е с двойно гражданство.

Автомобилът е бил с швейцарска регистрация, а за това дали е употребила алкохол и какво количество, както и дали е употребила наркотици, ще се знае тепърва, защото тя е отказала да й бъде направен дрегер.