Днес ще е облачно и на места ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони – от сняг. До вечерта преваляванията ще спрат. Ще духа умерен, в Източна България временно силен северен вятър, с който за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в София -около 5 градуса.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места ще има превалявания от сняг. Ще духа силен, временно и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 8 градуса.

Утре вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Облачността бързо ще намалее до предимно слънчево и температурите ще се повишат. Максималните ще са между 9 и 14 градуса.

В петък ще е още по-топло. Дневните температури ще са предимно между 13 и 18 градуса.

В събота облачността ще се увеличи и следобед ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще започне да нахлува студен въздух.

В неделя ще е облачно и на много места ще превалява дъжд и сняг, но слабо. Температурите ще се понижат и ще са предимно между 4 и 9 градуса. В началото на следващата седмица ще е предимно слънчево и пак ще се затопли.