Чистим Витоша в събота. Това е първото подобно събитие от инициативата под наслов „Заедно за Витоша“, с която организаторите целят, обединявайки се институции и доброволци, да успеят да правят различни кампании за подобряването на условията в планината и грижата за природата.

Сборният пункт за всички желаещи да се включат в „Заедно за по-чиста Витоша“ е в 10:30 ч. пред хижа "Алеко", когато ще бъде официалното откриване на кампанията. На място през целия ден ще има музика и изненади за всички участници.

Снимка: БГНЕС

За достъпа до планината и обратно има подсигурен безплатен транспорт по следния график: 9 ч. от паркинга под моста на НДК, 9:30 и 11:00 ч. от площада на "Драгалевци", 15:30 ч.  връщане от хотел "Морени".

Ще има три основни пункта – на хижа "Алеко", до хотел "Морени" и на долна станция на Витошко лале 1, където освен ръкавици и чували, участниците ще получат и своята специална гривна за участие, с която могат да се възползват от достъп до лифт Витошко лале и до освежаващи напитки в зоната на Алеко и Черни връх.