Според данните от паралелно преброяване, извършено от агенция „Маркет линкс”, поръчано и финансирано от bTV, кандидатпрезидентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова събира 58,23% подкрепа, а двойката Цецка Цачева – Пламен Манушев, се пребори за гласовете на 36,87% от избирателите.

„Не подкрепям никого” избраха 4,9% от гласоподавателите.

Активността на вота днес, според социологическото проучване, е била 50,35%

Румен Радев е добавил 1 млн. гласа към подкрепата си, която събра на първия тур. Кои са хората, които го подкрепиха? 12% от гласувалите за него днес са от ГЕРБ, 47% са от БСП, а 9% – от ДПС.

За разлика от него Цецка Цачева почти не е успяла да спечели подкрепа извън твърдия електорат на ГЕРБ – 3/4 от избирателите ѝ са симпатизанти на партията.

А кого избраха симпатизантите на ГЕРБ? Оказва се, че 20% от тях са дали гласа си за Румен Радев. При БСП обаче практически липсват техни симатизанти, които да са подкрепили Цецка Цачева.

79% от електората на ДПС пък е дал гласа си за Румен Радев.

Избирателите на реформаторите практически разделени между Радев и Цачева .

Близо 200 хил. души днес отидоха до избирателните секции и заявиха, че не подкрепят никой от предложените кандидати. Този протестен вот има една много изявена черта – преобладаващата част от хората, които са гласували така, са с висше и средно образование.