Четирима са задържани за пожара в зеленчуковата борса в село Кърналово. Мъжете работили с оксижен и по невнимание предизвикали огъня. Щетите в частната борса са големи.

Изгорели складови помещения и унищожена земеделска продукция за хиляди. Това е резултатът от пожара, пламнал снощи на частната зеленчукова борса в Кърналово. Огънят вдигна на крак огнеборци и местни хора. А това е само част от негодната вече продукция.
 
Малко преди 10 вечерта. Огън и гърмежи край Петрич. За минути огънят поглъща камион, паркиран в борсата, унищожава и складовете. Гасят пожарникари, помагат и доброволци.
 
„Най- спешната реакция беше да се приключи, да се отреже пътят на пожара, защото виждате докъде е стигнало, оттам нататък не продължи благодарение на колегите от пожарна безопасност“, заяви Димитър Бръчков, кмет на Петрич.

12 склада са напълно изгорели, унищожени са документи, както и зеленчуковата продукция.

Сред задържаните е наемателят на склад, а близките му отричат огънят да е тръгнал от тук.
 

Майка му разчиства след пожара. Според жената причината трябва да се търси другаде.

„Доказаха, че не е от тук, обаче иска да се оправдае някой си като собственик, като колегите, завиждат, завистта си е вродена от Адам и Ева. Всички са си свободни, моят син е задържан. Така го казват, че е виновен, но не е виновен“, смята Аксимия Петрова.

Наемателите нямат застраховки, внасят продукцията от чужбина и имат сключен договор за наем.

За пожара окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство.