Четирима души са задържани след сбиване в добричкото село Победа. Сигналът за възникналия конфликт е постъпил в полицията около 23 ч. на 9 август.

При свадата между жители на селото са пострадали двама млади мъже на 25 и на 23 години. След медицински преглед те са освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

Пострадалият Васил не пожела да застане пред камера, но според майка му синът й не е имал конфликт с нападателя.

"Първо искам да кажа, че благодаря на Господ, че синът ми е жив, че не се случи нещо по-лошо. Ние си бяхме тук, отвън сме се събрали и му се обади приятелче от Добрич да се видят на центъра. Но точно в този момент в ресторанта, на няма 100-200 метра, имаше циганска сватба. Явно са били почерпени, под влияние на алкохола, на записа се вижда как синът ми стои спокойно с приятеля и си говорят, и ги нападат, и какво става след това", каза майка Светлана Минкова, майка на пострадалия.

След побоя Васил успява да се прибере вкъщи.

"Той се върна почти гол, ухото му беше разкъсано,  течеше кръв, окото също, след това стана още по-зле. Още е с главоболие, окото съвсем леко започна да го отваря едното, с кръвоизлив и не се чувства добре”, допълни майка му.

Kамери за видеонаблюдение в центъра на селото са заснели побоя. Видеото беше качено във „Фейсбук” от Стефан Митрев, който публикува и снимки на единия от пострадалите.

На кадрите се вижда как двама души, които стоят на пейка, са нападнати от по-многобройна група.

След като полицията прегледала записите от камерите, са установени и задържани четиримата участници в сбиването.

Според полицията побоят е заради неуредени лични отношения.

"От това, което имаме към момента като информация – има предистория, която е доста напред във времето, просто тогава са се срещнали. Няма абсолютно никакви индикация за етническо напрежение. Пак държа да подчертая, че конфликтът е междуличностен”, заяви главен инспектор Тихомир Тодоров, началник на Второ РПУ.

Работата по случая продължава. Четиримата нападатели са задържани за 24 часа.