Окръжна прокуратура – Монтана привлече като обвиняеми четирима мъже за смъртта след нанесен побой в Лом, съобщиха от пресцентъра на СГП.

Установено е, че около полунощ на 9 август в гр. Лом е бил нанесен побой на 47-годишен мъж. Вследствие на тежко увреждане – разкъсан далак, пострадалият е починал.

Група от над 10 души нахлу в частен дом и нанесе побой с брадви, чукове и бухалки на обитателите му. Задържани са трима криминално проявени мъже, но според потърпевшите, участниците в сбиването са повече.

С искане за наказания, вчера жители блокираха един от входовете на града. 

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Монтана, която прие досъдебното производство по компетентност.

В хода на събиране на доказателства за авторството на деянието е извършен оглед на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели.

В качеството на обвиняеми са привлечени четири лица – Г.М., М.М., П.Н. и П.Ш. В съучастие като извършители те причинили смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 12 години „лишаване от свобода“.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Монтана те са задържани за срок до 72 час. Предстои да бъде внесено в съда искане за мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.