Четирима души, сред които и две деца са загинали след нерегламентирано състезание с автомобили. Има и тежко ранени. Това написа главният прокурор Иван Гешев в "Туитър".

Инцидентът се е случил в каварненското село Белгун. Автомобил с много висока скорост се движи по главното шосе на селото.

Шофьорът губи, по неизвестни засега причини, управлението над колата и удря седящите на тротоара майка с трите ѝ деца, както и още двама възрастни хора.

Шофьорът на автомобила е бил сам. Той помита стоящите на тротоара три деца и трима възрастни. Двамата от възрастните, майката на децата и още един жител на Белгун почиват на място, двете от децата също почиват на място. Третото дете в момента е във Варна в болница в реанимация, в изключително тежко състояние. Водачът на автомобила също е в критично състояние.

Това коментира окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

В своята публикация Гешев твърди, че става въпрос за поредни невинни жертви на войната по пътищата.

Снимка: Петромира Кирчева

„Прокуратурата отдавна предложи конкретни законодателни мерки за противодействие. Очакваме решения!“, коментира още той.

През утрешния ден се очаква Окръжна прокуратура-Добрич да даде малко повече информация за тежкия инцидент. Местните пък настояват да бъдат поставени легнали полицаи, както и селото да бъде по-добре осветено