Четири верижни катастрофи за половин час този четвъртък объркаха трафика по едни от най-натоварените пътища в страната. Гъстата мъгла стана причина за инцидентите. Магистрала „Тракия" беше затворена и заради опасно изтичане на метан, от едно от превозните средства.

Снимка: btvnovinite.bg

Тази сутрин камион превозва около половин тон метан. Докато пътувал по магистралата, на шофьора се наложило да набие рязко спирачки заради катастрофа отпред. В резултат кранът на една от бутилките се чупи и започва изтичане на горивото.

Камион превозва около половин тон метан. Докато пътувал по магистралата, на шофьора Детелин Христозов се наложило да набие рязко спирачки заради катастрофа отпред. В резултат кранът на една от бутилките се чупи и започва изтичане на горивото. 

„Избегнах удара, спрях в аварийното платно, просто се разместиха бутилките и това е от бързото спиране”, разказва Христозов. 

Движението беше спряно веднага и в двете посоки от пожарната и полицията. Започна аварийно изпускане на метан. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Решено бе да изпуснем газта от самите бутилки от секциите, които се бяха скъсали и бяха повредени  тъй като газта е метан тя е по-лека от въздуха и се изкачва нагоре”, обясни  комисар Георги Мангараков, директор на Противопожарна служба-Пловдив. 

Междувременно на магистрала „Тракия” се случиха още две верижни катастрофи. Причината е изключително гъстата мъгла. 

Затворената магистрала предизвика огромно задръстване, което продължи с  часове. 

Полицията предупреждава шофьорите да карат по-внимателно, че мъглата става по-гъста и трябва да се спазва по-голяма дистанция и малко по-ниска скорост.