След 40 статуетки от различни музикални конкурси Владимир Ампов - Графа спечели наградата „Златно перо“ – за принос към развитието на българското изкуство, култура и образование.

„Много съм развълнуван да получа това призвание. То е доказателство, че музиката и текстовете, които пиша, имат съдържание и послание, имат смисъл и определено съм много усмихнат на днешния празничен ден“, коментира той пред bTV.

Графа използва възможността да честити именния ден на своя баща Кирил.

„Винаги на този ден се събираме със семейството ми и сме се чувствали много окрилени. В началото на своята кариера имах много песни по негови текстове“, сподели Графа.

Той подари първото копие на новия си албум „Вековна гора“ на водещия на „Тази сутрин“ Златимир Йочев. Новите записи ще се появят на музикалния пазар в началото на юни.

„Честността, благодарността, любовта са най-важните думи в моето семейство и моя живот. Така сме възпитани със сестра ми. А с Мария така се опитваме да възпитаваме и нашите деца“, сподели още Владимир Ампов.

„Горд и щастлив съм от невероятния успех на Георги Господинов. Такива светли примери трябва да има в България. Радвам се, че повдига самочувствието на българите“, посочи още той.