Големите разпродажби започват. Като за начало - от утре в повечето онлайн магазини преди същинския черен петък другата седмица.

По традиция денят на голямото пазаруване е в последния петък от  ноември. Тази година обаче намаленията в интернет започват от утре. За да привлекат клиенти някои търговски центрове ще удължат сроковете за пазаруване цяла седмица. И този път ни обещават атрактивни и отстъпки в цените до 70%. Очакванията са 7 от 10 потребители да се възползват от намаленията.

Снимка: bTV

Табели с падащи цени и примамливи оферти привличат и тази година. А заради отлива на клиенти в епидемията търговците казват, че ще бъдат още по-агресивни.

“Трябва да изчистим стоката, откакто се въведе зеленият сертификат, трафикът в моловете падна драматично. За 7-8 сезон стоката е тук, купили сме я, докарали сме я и тя седи“, каза Венцислав Николов – търговец.

Снимка: bTV

Онлайн магазините пък отчитат ръст в продажбите.

„Всяка година получаваме визити в сайта над 2 милиона, така че тази година очакваме и малко повече“, каза Стефан Коларов - директор на електронен магазин.

Снимка: bTV

Според проучвания на онлайн търговци, сред най-предпочитаните стоки са  дрехи и обувки, мобилни телефони, спорт и оборудване.

Най- често за заблуда на купувачите, търговците вдигат цените дни преди черния петък, предупреждават проверяващите.

Нелоялните търговци, които заблуждават купувачите, са застрашени от глоба до 3000 лева.