Големите разпродажби започват. Като за начало - от утре в повечето онлайн магазини преди същинския черен петък другата седмица.

По традиция денят на голямото пазаруване е в последния петък от  ноември. Тази година обаче намаленията в интернет започват от утре. За да привлекат клиенти някои търговски центрове ще удължат сроковете за пазаруване цяла седмица. И този път ни обещават атрактивни и отстъпки в цените до 70%. Очакванията са 7 от 10 потребители да се възползват от намаленията.

Снимка: bTV

Табели с падащи цени и примамливи оферти привличат и тази година. А заради отлива на клиенти в епидемията търговците казват, че ще бъдат още по-агресивни.

“Трябва да изчистим стоката, откакто се въведе зеленият сертификат, трафикът в моловете падна драматично. За 7-8 сезон стоката е тук, купили сме я, докарали сме я и тя седи“, каза Венцислав Николов – търговец.

Снимка: bTV

Онлайн магазините пък отчитат ръст в продажбите.

„Всяка година получаваме визити в сайта над 2 милиона, така че тази година очакваме и малко повече“, каза Стефан Коларов - директор на електронен магазин.

Снимка: bTV

Според проучвания на онлайн търговци, сред най-предпочитаните стоки са  дрехи и обувки, мобилни телефони, спорт и оборудване.

Най- често за заблуда на купувачите, търговците вдигат цените дни преди черния петък, предупреждават проверяващите.

Нелоялните търговци, които заблуждават купувачите, са застрашени от глоба до 3000 лева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!