Частичните местни избори в двете варненски села приключиха, информира БТА. Председателят на Общинската избирателна комисия във Вълчи дол Бонка Димитрова съобщи, че в село Брестак до урните са отишли 49 на сто от жителите с право на глас. На изборите днес се яви само един кандидат - Нели Димитрова, номинирана от ГЕРБ. 

Частичните избори в село Бозвелийско преминаха спокойно, няма подадени жалби, каза председателят на ОИК - Провадия Валерий Радев. По думите му избирателната активност в днешния ден е достигнала малко над 60%. За кметския стол в Бозвелийско се състезаваха двама кандидати - Иван Параскевов, номиниран от ГЕРБ, и Живко Панев, издигнат от коалиция "БСП за България".

Извънредни избори имаше в две села от община Търговище и в три от община Попово. Вотът е преминал спокойно, при спазване на противоепидемичните мерки. В община Търговище избор имаше в селата Кралево и Острец. И в двете кандидатите бяха по един. Към 17:30 ч. активността е била 34,34% в Острец и 21,04 на сто в Кралево. Не са регистрирани сигнали за нередности и жалби.

В община Попово кмет на кметство избираха жителите на селата Славяново, Водица и Медовина. Във Водица, където кандидатът беше един, до урната са отишли 184 от имащите право на глас.
В Медовина са гласували 315 души, там кандидатите за поста са двама. Най-оспорвана е била надпреварата в село Славяново, където за кметското място се конкурират четирима души. До секционната комисия, за да упражнят правото си на глас, са отишли общо 421 избиратели.

Нормално е приключил изборният ден в луковитското село Карлуково. Във вота са участвали 299 души от общо 498 избиратели или около 60%. Те избираха между трима кандидати - Петко Иванов от коалиция "БСП за България", Марияна Маринова от ГЕРБ и Радослав Иванов от "Партия на зелените".

Избори за кмет имаше и в две общини в Пазарджишка област. В община Септември, където гласували са 5468 избиратели от общо имащи право на вот 21 600.

В община Стрелча са гласували малко повече от 48 на сто от общо 4275 избиратели, информираха от Общинската избирателна комисия. Разгледани са две жалби, които са преценени като неоснователни.