Президентът Румен Радев посочи, че промените в Изборния кодекс, които депутатите приемат, са опит изборите да бъдат манипулирани.

"Това има и икономически измерения, защото решението на народните представители означава, че се обезсмисля финансирането на машините за гласуване", отбеляза държавният глава по повод решението на следващите избори да гласуваме и с машини, и с хартиени бюлетини. 

Категорично ще наложа вето на този закон, заяви президентът. 

Радев говори пред журналисти, след като посети храма "Света София" по случай празника на столицата.

"Отдавна има всички условия да се подадат оставки, това което стана вчера е радикализация на протеста. Обществото постави ясно своите искания, но в замяна на това хората биват обиждани, неглижирани, дори и някои от тях бити, това е нормална реакция", коментира още Румен Радев във връзка с барикадата на протестиращи от формацията на Мая Манолова и майки от "Системата ни убива", които отказваха да напуснат сградата на НС. 

Според държавният глава вчера служителите на НСО са действали по указание  на стопанката на парламента Цвета Караянчева. 

"Проблемът е в начина, по който се управлява държавата и създаването на нефелни и лобистки закони. Когато едно управление не решава проблемите на хората и се крие от тях каква е логичната развръзка – хората да дойдат при това управление", посочи Румен Радев. Според него, ако има призиви за  закриване на НСО, то това може да стане само със закон.