„Три билборда извън града” на Мартин Макдона е филм, съдържащ в себе си проблематика, която част от живия живот в САЩ днес. Част от кампанията на Макдона дори се превърна в истинска акция. Сюжетът е гениален, а това е филм как можеш да живееш живота си и как можеш да се разминеш с шанса си да го живееш както трябва. Това коментира Георги Тошев, продуцент на специалното студио на bTV „Оскари” в навечерието на церемонията по връчването на филмовите награди.

Той посочи и един по думите му надценен филм – „Формата на водата”. „ Той не е от моите фаворити, не че е лош. Има философия, киноестетика, майсторство, но не се срещнах с тази тематика”, посочи той.

Тошев посочи „Най-мрачният час” като негов фаворит. „Не само защото познавам Гари Олдман. Той е човек, преминал през Ада, за да бъде този актьор”, коментира продуцентът.

По повод движението „Me too” срещу сексуалната експлоатация в Холивуд Тошев коментира, че определено светът вече не е същия. Той добави, че проблемът се преекспонира, а случилото се с Кевин Спейси е „чудовищно”. По думите му част от хората, които излязоха наяве с обвинения в подобни посегателства, след десетки години мълчание може и да е, за да наберат дивиденти.

Той добави, че работи по няколко исторически проекта - за живота на Невена Коканова, Ванга и Емил Димитров - проекти в развитие, които стъпват изцяло върху документалистика.