Протест се състоя в Търговище след катастрофа, при която пиян шофьор блъсна мотоциклет и пострадаха момче и момиче на 16 и 18 години. Каски и чадъри символично бяха подредени пред Съдебната палата в североизточния град.

Към близките и приятелите на пострадалите в катастрофата момче и момиче се присъединиха рокерите от региона. Те настояха за справедлив процес за виновния шофьор, който избяга след катастрофата.

Снимка: bTV

Протестиращите поставиха каски и чадъри пред сградата на съда, защото се опасяват че случаят може да бъде потулен от правосъдието. Водачът  е съдебен охранител и брат на бившия полицейски директор Станимир Парашкевов.

„Искаме тези чадъри към определените хора да паднат, да има справедливост, стига са се покривали като мишки, с извинение за думите ми, всички пред закона сме равни”, каза майката на момчето – Миглена Цанкова.

Бащата на момичето Бончо Стефанов благодари за подкрепата: „Значи има хора, които наистина са още хора”.

Снимка: bTV

Росица Петрова, бившата съпруга на нарушителя, призна, че не за първи път сяда зад волана след употреба на алкохол: „Да, наистина той от доста години пие и кара. Аз съм се опитвала да го спирам по всякакъв начин ,колкото да не прозвучи добре, също и брат му го е спирал”.

Шофьорът е задържан часове след инцидента. Тестът с дрегер показва 0.71 промила и след 24 часа е освободен, но по-късно прокуратурата отново го задържа за срок до 72 часа.

„Няма основание да се говори за чадър в никакъв случай, действията са извършени своевременно след събиране на необходимите доказателства, които по преценка на наблюдаващия прокурор са достатъчни за повдигане на обвинение е повдигнато такова”, категоричен беше окръжният прокурор Драгомир Сяров.

Предстои да бъде поискано постоянното задържане на водача, а близките на пострадалите очакват адекватно наказание.