Обвиняеми по делото за противозаконно лишаване от свобода и изнудване в Своге са с наложени мерки за неотклонение "задържане под стража".

Двамата 19-годишни младежи са привлечени към наказателна отговорност по досъдебно производство, водено за противозаконно лишаване от свобода и изнудване. 

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че от 4 ч. до 13 ч. на 1 януари 21-годишен мъж е бил държан в къща в Своге против волята му. Спрямо него било упражнено насилие - нанесени удари с юмруци и с метална водопроводна тръба, както и завързване с кабел, се казва в информацията.

Майката на пострадалия е изнудвана за пари и заплашвана с убийството на сина й. Изплашена от случилото, се жената предала сумата от 100 лева в района на жп гарата в града.

Извършителите на престъпленията са били установени и задържани. С постановление на прокурор в Районна прокуратура-Своге единият е привлечен в качеството на обвиняем за противозаконно лишаване от свобода и изнудване, а съучастникът му - за изнудване.

Определението на съда за взетите мерки за неотклонение може да бъде обжалвано пред Окръжен съд-София.