Прокуратурата в Своге иска постоянно задържане под стража за двамата младежи, задържали насилствено и пребили свой познат навръх Нова година. 

В имота на улица „Здраве“, където младежите празнуват, живеят няколко семейства, включително с малки деца и неподвижна възрастна жена.

Едно от жилищата на втория етаж се обитава от 19-годишен младеж, който живее сам, а от време на време го навестява баба му. Съседите казват, че ситуацията с този младеж и компаниите, които е събирал, е била нетърпима. Те многократно са подавали жалби в полицията и са събирали подписка.

В ранните часове на 1 януари един от младежите - на 21 години, е бил задържан на сила и против волята му. Бил е завързан с кабели и е бит с метална тръба.

Един от извършителите се е обадил на майката и е заявил, че синът ѝ дължи пари. Майката пристига от село Реброво, където живее, и предава 100 лева на гарата в Своге, след което младежът е освободен.

Първоначално са задържани четирима души, но в момента в ареста са двама.

Снимка: btvnovinite.bg

Повдигнато е обвинение на две от лицата, уточни и окръжният прокурор на София Наталия Николова.

„На 5 януари тази година синът и майката са подали сигнал в МВР-Своге и е започнало досъдебно производство. Предявени са обвинения на две лица – на едното за противозаконно лишаване от свобода и за изнудване, а на другото лице за изнудване“, каза още прокурор Наталия Николова.

Взети са им мерки задържане под стража. По закон могат да получат от 2 до 8 години лишаване от свобода за обвиненията за изнудване, а за противозаконното лишаване от свобода е до 6 години затвор. Грози ги и глоба от 2000 до 5000 лева, посочи Николова.