И още един протест имаше днес в София. БСП проведе традиционния си митинг не на Бузлуджа, а под прозорците на Министерски съвет. Съборът беше под надслов "Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България". 

Всъщност днес БСП отбелязва 129 години социалистическо движение у нас.

След дълги спорове със здравния министър може или не може да се съберат на Бузлуджа, червените решиха да съчетаят празника си с протест срещу кабинета на Бойко Борисов.

Шествието тръгна от Народното събрание, премина по “Раковски” и “Дондуков” и завърши на Ларгото. Основните скандирания бяха: „Мафия“ и „Оставка“.

Автобуси с червени симпатизанти от цялата страна започнаха да пристигат в центъра на София още от рано сутринта. Шествието тръгна малко преди 11 часа.

„Протестираме за това, за което по-голяма част от българия - за справедлива държава. Срещу грабежа и за край на корупцията. Затова сме тук днес“, каза Крум Зарков, депутат от БСП.

Основната част от протеста се проведе на трибуна, обърната с лице към сградата на Министерски съвет.

На трибуната освен депутати се качиха и кметове от левицата.

„Днес е дошло време разделно. Всеки ден протестират хиляди млади хора в цялата страна“, заяви Трифон Панчев, кмет на Дряново.

Митингът завърши с политическа реч на председателя на БСП. Тя поиска оставка на кабинета и се обърна към премиера:

„Такава власт има един образ. Г-н Борисов, ще останете в политическата история с една емблема - едно чекмедже, пълно с пачки с пари и един пистолет до главата ви, за да ги пазите“, заяви Корнелия Нинова, лидер на БСП.

На финала червените хвърлиха няколко димки в цветовете на националния флаг. Червените и зелените цветове обаче свършиха бързо и останаха само бели.  

Въпреки хвърлените няколко димки, протестът на БСП премина спокойно и завърши без каквито и да било инциденти. В 12 и половина всички вече се бяха разотишли.