„Колегите от МВР са засекли за първи път буса с нелегалните мигранти на АМ „Тракия“, след като са получили сигнал от своите колеги в Елхово. В момента, в който го засичат в района на прохода „Траянови врата“ те подават сигнал за спиране, но бусът не спира и те го следват. В района на Ихтиман се включва още един патрул, който следва буса с нелегалните мигранти до мястото на катастрофата“, каза говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. 

При катастрофа между бус с мигранти и бус на специализираните полицейски сили днес пострада тежко полицай. Всички мигранти се разпитват. Те са 12, като 10 от тях са сирийски граждани, а двама са от Йемен. Шофьорът на буса е 43-годишен български гражданин, който е осъждан за наркотици, дребни кражби, измами и хулигански прояви. Той няма книжка.

По думите на Десислава Петрова е необходима по-голяма степен на строгост и по-сериозни мерки. Нужни са консолидираните усилия на цялата държава“, смята тя. 

Говорителят на СГП коментира и резултатите от психологическата експертиза на Георги Семерджиев, помел две момичета на бул. „Черни връх“. 

„Не се установява обвиняемият да е бил в състояние да не може да разбира свойството и значение на извършеното от него или да ръководи постъпките си. Той е вменяем и е способен да носи наказателна отговорност“. 

При разпитите полицайката Симона Радева е признала, че е донесла стълба на Семерджиев, но не е казала защо.