Пленумът на БСП в София започна с провокация и искане на оставката на лидера Корнелия Нинова от страна на привърженици на партията.

На Националния съвет днес се разглеждат главно две точки – евентуалната подкрепа на БСП за президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова на следващите избори, както и анализ на резултатите от парламентарния вот.

„Най-важно е да решим въпроса за подкрепата за Румен Радев, макар да е закъсняло това решение. Това ни е струвало поне 3-4% от гласовете“, коментира Колян Паргов преди началото на заседанието.

Въпросът за оставка на лидера обаче не бил на дневен ред.

Доайените в ръководството на БСП бяха скептични, че ще се стигне до избор на ново ръководство, след като старото подаде оставка заради изборната загуба.

„Не очаква този априлски пленум да има исторически характер“, заяви Янаки Стоилов.

Снимка: btvnovinite.bg

Докато пленумът се събираше, пред централата на БСП се появи бус с надпис СДС, от който звучаха песни от зората на демокрацията. Надписът върху буса гласеше „Корнелия, СДС е с теб до победата“.

Снимка: btvnovinite.bg

Малко след началото на заседанието пред централата на партията се събраха младежи, които обявиха, че настояват за оставката на Нинова заради факта, че на изборите БСП е останала трета политическа сила.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!