Жълтият код за значителни валежи с гръмотевични бури и градушки остана в сила до полунощ. Той важи в тези области от Западна, Северна, Централна и Южна България.

Интензивни ще са валежите и гръмотевичните бури в централните райони на страната. Очакват се количества на валежите между 25 и 35 литра на квадратен метър.

Снощи при гръмотевична буря във Велико Търново мълния е поразила автомобил. Той е напълно изгорял. А в районите на Горна Малина, Нови Искър и Габрово имаше градушки с размер на орех.

Максималните температури ще са в диапазона между 30 и 35 градуса. В столицата термометрите ще показват около 26, в Пловдив – 32 градуса, а във Варна – 25 градуса.

По нашето Черноморие валежите с гръмотевици ще са по-скоро следобед и през нощта срещу сряда. Там се очакват максимални температури между 22 и 25 градуса.

Над планините също ще има интензивни, но краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури и градушки. Максимални температури ще са между 15 и 23 градуса.

В сряда на много места предстоят краткотрайни дъждове, гръмотевични бури и градушки. Към четвъртък явленията ще са на по-малко места и по-слаби.

В петък и събота ще преобладава предимно слънчево време. Тогава вероятността за валежи е малка.