Бури, мълнии и градушки удариха в Северозапада. Прогнозите на синоптиците се сбъднаха и на много места се изсипаха порои.

Бурите обаче свършиха, защото валежната зона вече доста отслабна, а и постепенно се измества на североизток. В следващите часове дори да превали, няма да е силно, а през нощта вече почти навсякъде ще спре. Утре времето ще бъде предимно слънчево и започва затопляне.

Наши зрители изпратиха кадри в рубриката ни „Аз, репортерът” на проливния дъжд в Дупница, който превърна част от улиците в реки. В София валя почти непрекъснато, но няма сериозни сигнали за поражения.

От сутринта досега в столицата са паднали нови 12 л/кв.м. Като ги прибавим към количествата от през нощта, общото количество дъжд от началото на валежната обстановка е 24 л/кв.м. Нови 12 литра паднаха и в Ново село и там общо стават 47 л/кв.м.

Монтана, Драгоман и Враца са другите най-дъждовни места.

Чипровското село Железна е едно от местата в Северозападна България, към което природата бе най-сурова през последното денонощие. Тук тя се прояви с продължителна градушка и нанесе щети върху реколтата, но в планината бурята беше наистина свирепа.

В предбалканското село Каменна Рикса мълния подпали къща. Тя е почти напълно унищожена, изпепелени са и други постройки в същия имот. Спасени са много съседни сгради.

Къщата е необитаема, няма пострадали от пожара.

Силният вятър и гръмотевиците причиниха аварии по електропреносната мрежа в няколко населени места. Властите съобщават и за прекършени дървета и клони. Последиците обаче бързо са били отстранени.