След прекарана пневмония 46-годишен мъж от бургаското село Брястовец губи и двата си крака. Добри хора му помагат да започне живота си отначало.

Ахмед Шабан се запознава със Станислав Тенев след призив за помощ, отправен в групата „Шофьори Бургас”. Членовете ѝ често помагат в благотворителни каузи.

„Когато му ампутираха крака, по същото време ампутираха крака и на моя съпруг и оттогава станахме близки, започнахме да му помагаме с каквото можем”, посочи Илияна Димитрова. „Решихме да му купим количка, да му направим подарък, да може да излиза и той, да е сред хората”, обясни Николай Димитров.

„Събрахме се, решихме какво ще правим, всеки даде колкото може”, допълни Станислав Тенев.

„Много ми е удобно, с нея се разхождам, отивам до кухнята да се храня”, посочва Ахмед. Съпругата му Бедрие също потвърждава колко е доволен.

„Още същия ден се качи и излезе радостен, отиде да купува хляб от магазина. Да са живи и здрави хората, които ни помогнаха, количката му е другар на него”, заяви тя.

Добри хора поставят рампи до кухнята и на външната врата. Голяма част от къщата обаче остава недостъпна за Ахмед. Мъжът не може да ползва и банята, която спешно се нуждае от ремонт.

Ахмед е с 200 лева пенсия, а съпругата му няма редовна работа. Докато излезе новото ТЕЛК решение, семейството остава и без инвалидната пенсия на Ахмед.

Това налага семейството постоянно да взема заеми. Въпреки тежкото си положение и за миг не се колебаят да приютят съседите си, останали без дом след пожар.

Съседите им вече са в общинско жилище, а Станислав и Илияна подготвят следващата кампания за Ахмед. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!