Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, а вечерта - и превалявания. Вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад, умерен до силен. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София - около 14°.

 

 През нощта на много места ще превали дъжд, а вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, значително ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде силен и бурен. С него ще нахлува по-студен въздух.

 

През следващото денонощие ще бъде ветровито и застудяването ще продължи. Ще духа силен, в Северна България – временно и бурен вятър от запад-северозапад. Утре облачността ще е променлива, на много места  – до предимно слънчево време. Почти без валежи. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните -  между 9° и 14°.

 

  През следващите три дни ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабва. Ще се задържи студено за периода, в сряда и четвъртък – с минимални температури близки до 0°, на места – и  отрицателни. 

 

 В петък облачността ще се увеличи, предимно висока и средна, почти без валеж. Вятърът отново ще се ориентира от запад и в Дунавската равнина ще бъде умерен. Температурите ще се повишат още малко.