Столичният бул. „Витоша”, който беше основно ремонтиран преди година и половина, отново е за ремонт заради… тежката зима и големия сняг.

На места настилката пропада и е на вълни, като това не е за първи път – същият проблем имаше и миналата година през януари.

Между улиците „Солунска” и „Гладстон” плочките са разместени и образуват възвишения и пропадания. На места настилката е толкова компрометирана, че плочките могат да се извадят с голи ръце.

Цялостната реконструкция преди година и половина струваше на Столична община близо 3 млн. лв.

Проблемният участък е ремонтиран още веднъж – във втория етап от проекта за реновиране, като тогава са изхарчени близо 1 млн. и 800 хил. лв.

Дефектите се дължат на суровата зима и влизането на вода под настилката, поясниха от Столична община пред bTV. „Изпълнено е по технология, дадена от производителя на клинкерните плочи. Стриктно е изпълнена, но все пак сами виждате какво е състоянието и колко много снежна маса има.

Предстои повредите да бъдат отстранени за сметка на изпълнителя.

А ако този репортаж ви се струва като дежа вю – прави сте. Репортерът на bTV Петър Нанев демонстрира същия проблем през януари 2016 г.