Началникът на столичното Шесто РПУ буйствал в заведение и отказал проверка с дрегер. След инцидента Петър Василев е отстранен от длъжност, а за случая е уведомена прокуратурата.

Снимка: bTV

Инцидентът с началника на Шесто районно е станал малко след 3 през нощта в центъра на София. Петър Василев спрял в заведение за бързо хранене и поискал да ползва тоалетната.

Охраната отказала, тъй като било затворено. Това ядосало Василев и затова той започнал да буйства. Така се стигнало до скандал и сигнал в полицията. Колегите му, които се отзовали, заподозрели, че е пиян. Василев обаче пред bTV отрече, че снощи е употребил алкохол.

След скандала Петър Василев напуснал заведението с личната си кола, но бил спрян за проверка от „Пътна полиция”. 

Снимка: bTV

„При проверката служителят е отказал да даде документите на автомобила и е отказал да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол. Информацията ни към момента е, че е отказал да даде такава проба”, каза Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Версията на Василев обаче е друга.

„Не съм отказал да дам кръвна проба. Напротив. Отидох до там, но не можах да дам, тъй като не ми бяха дадени някакви стикери, които трябва да придружават акта”, обясни Петър Василев,

Вие кога отидохте да дадете кръв? Тази нощ или тази сутрин?

Тази сутрин, около 6 сутринта.

От МВР признават, че Василев направил опит да предотврати проверката, като намекнал, че е на висока длъжност в системата.

Снимка: bTV

„По закон ще се проведе дисциплинарно разследване. Но няма да толерирам такива действия, независимо от какъв ранг е началникът. В дадени случаи е вършил отлична работа като полицай. Но виждате – в крайна сметка какво се случва и какво е – в дадена ситуация да забравиш какъв си”, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

След инцидента на Василев е съставен акт - колата му е свалена от регистрация, глобата му е 2000 лева, а книжката му е взета за 2 години.