Виктория Петрова, Антон Хекимян и Светослав Иванов бяха отличени с годишните награди за български език на Центъра за анализ на политическата и журналистическата реч и студенти от СУ „Св. Климент Охридски”.

Венелин Петков, директорът на „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV, получи приз за цялостно отношение към езиковата култура.

Виктория Петрова заслужи наградата за стремеж към висока езикова култура в ефир, Антон Хекимян – за стремеж към постоянно отразяване на езиковата проблематика, а Светослав Иванов – за толерантна реч.

Отличие за цялостен принос при обучението по правоговор на журналисти получи Любинка Нягулова.

„В обществото ни има много малко места, в които красивата, изискана българска реч е на почит и наградените медии, и по-специално журналисти, са едни от малкото разпространители, радели на чистия българския език”, заяви доц. Надежда Сталянова.

„Днешната награда е отговорност не само за мен, но и за всички колеги, които получиха награди – не само от bTV, а и от всички телевизии. Колкото повече държавата затъва в политическа криза, толкова повече гледаемостта на тези предавания се увеличава, защото хората търсят истината от журналистите, които са гарантирали, че могат да им я осигурят”, коментира Венелин Петков и благодари на колегите си, с които е работил през годините.

Вижте какво още във видеото по-горе.