bTV ще отрази предсрочните парламентарни избори в страната на 27 октомври с 5 изборни студиа и 17-часова телевизионна програма.

Екипите на медията ще бъдат на всички важни места, за да предложат за зрителите богато телевизионно и дигитално съдържание с развитието на изборния ден.

Началото е в 06:50 часа сутринта с първото изборно студио и тримата водещи Жени Марчева, Бесте Сабри и Митьо Маринов. В комбинирано излъчване от две локации те ще проследят началото на деня, гласуването на лидерите на партиите и ще разговарят със своите гости за личните избори и изборът пред България.

Екипите на bTV Новините ще излъчват от 07:00 часа емисии на всеки кръгъл час, представяни от Росен Цветков. Репортерите и кореспондентите на bTV ще се включват от повече от 20 града в страната и ключови столици в Европа, за да покажат как преминава денят на вота у нас и сред сънародниците ни в чужбина.

В 12:00 часа ще има удължена обедна емисия с водещи Виктория Петрова и Юксел Кадриев, а в 14:00 и 15:00 часа - допълнителни емисии с Росен Цветков.

Централната емисия започва в 19:00 часа с водещ Юксел Кадриев. Първите резултати от екзит половете, възможните коалиции и разпределяне на мандатите в следващия български парламент ще бъдат представени от виртуалното студио на bTV и от водещите Иван Георгиев и Лиляна Боянова.

 

Изборната програма на bTV включва специално студио от 16:00 часа с водещи Светослав Иванов и Виктория Петрова. На изнесена локация от „Триъгълника на властта“ те ще разговарят с различни събеседници от обществения и културен живот за участието на гражданите в политическия процес и значението на информирания избор.

Във вечерното изборно студио „Парламент 51: Всеки глас решава“, след 18:00 часа в bTV при водещите Мария Цънцарова и Златимир Йочев ще гостуват политически анализатори и журналисти, за да коментират първите изборни резултати, реакциите и настроенията в щабовете и сред избирателите.

„Нашите екипи са готови да представят изборните резултати и динамиката на изборния процес. С помощта на технологиите ще анализираме данните и ще направим информацията достъпна и интерактивна за телевизионната аудитория. Със задълбочени анализи и коментарни участия на гостите в нашите студиа, ще предложим качествено съдържание за деня на вота“, казва Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор и изпълняващ длъжността директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.

Информационният поток през целия ден ще бъде обобщаван и представян и от уеб редакторите на bTV Новините, които ще реализират специални онлайн репортажи в btvnovinite.bg и ще споделят активно съдържание в социалните мрежи.

„Парламент 51: Всеки глас решава“: Проследете изборния ден в ефира на bTV на 27 октомври.