bTV изразява пълна подкрепа към кореспондента си в Югозападна България Ирина Жерева.

В сряда кметът на Симитли Апостол Апостолов за пореден път обиди колегата ни по време на работа в града.
В четвъртък той използва информационния портал на общината, за да изсипе нова доза обидни твърдения срещу нея.

bTV счита за абсолютно недопустимa всякаква форма на агресия към журналистите на медията, които работят според най-високите стандарти в професията, докато търсят отговори в името на истината.

След излъчване на репортажа с обидата в ефир, от СБЖ в Благоевград излязоха с позиция в подкрепа на журналиста. На сайта на организацията е публикувано и искане за оставката на кмета.

Позицията по случая излази и Асоциацията на европейските журналисти се казва: “Този случай освен, че е недопустим, разбрахме и че е поредна подобна проява на кмета и държим да подчертаем,  отговорност трябва да потърсят както неговите избиратели, така настояваме всички основни политически партии да се разграничат от него и да поискат неговата оставка“.

Това поведение на кмета не е изолиран случай.

Миналата година Апостол Апостолов се кандидатира за кмет от „Партията на Зелените“, в предишните три мандата е издигнат от местна коалиция "Бъдеще за община Симитли“.

Тази вечер от ГЕРБ излязоха също с позиция:
„ИК на ГЕРБ се запозна със случая, в който кметът на Симитли Апостол Апостолов е обидил кореспондентката на bTV в Благоевград Ирина Жерева по време на изпълнение на служебните ѝ ангажименти. Въпреки че кметът Апостолов е избран с листата на "Партия на зелените", на последните избори той беше подкрепен и от ГЕРБ. Поради тази причина членовете на ИК на партията проведоха разговор с него. От ПП ГЕРБ смятаме, че подобно поведение не е присъщо за представител на местната власт и не съответства на етичните стандарти. Затова членовете на ИК на ГЕРБ призовават кмета Апостолов да поднесе своите извинения на журналистката Ирина Жерева“.