Гигантското плюшено мече, което зрителите познават от ефира на bTV, тръгва на коледна мисия в цяла София. Целта му е да предизвика колкото може повече хора да споделят своите коледни мечти и на свой ред да влязат в ролята на Дядо Коледа за дете в нужда.

bTV е партньор на инициативата и обиколката на Мечето започна от новото студио на телевизията в ефира на „Тази сутрин“, а първата коледна мечта пред Мечето сподели Кристияна Брънзалова от „Фермата“. Вижте каква е тя във видеото.

Всеки, който иска да се включи в кампанията, може да направи това, като разкаже за своята коледна мечта с хаштаг #СподелиМечта в социалните мрежи. След това може да избере и да зарадва някое от стотиците деца в нужда, които вече са споделили своята коледна мечта на платформата: https://plushenomeche.org/otb/

Снимка: bTV

Подаръците се събират до 7 декември. Всички събрани от дарителите подаръци се раздават от доброволците в „Операция Плюшено Мече“ в периода 15-25 декември. Кампанията носи нови подаръци за деца и младежи, лишени от родителска грижа, на такива от социално слаби семейства или в риск, деца и младежи с увреждания и възрастни с умствени увреждания.

Кулминацията на кампанията #СподелиМечта ще бъде в Деня на Плюшеното мече – 17 ноември – когато от ефира на „Тази събота и неделя“ по bTV не едно, а цели 30 мечета ще тръгнат на своя поход за събиране на коледни мечти.

Досега благодарение на 250 доброволеца в цялата страна и над 20 000 дарителя от България и чужбина за 11 години са раздадени над 55 000 подаръка. През 2018 година бяха посетени над 9000 деца от всички краища на страната.