В 300 от избирателните секции на балотажа в София са отчетени разминавания в гласовете, обявиха от градската организация на БСП. Оттам оспорват в съда резултатите от втория тур на местните избори.

Данните от експертизата на всички 1639 протокола трябва да излязат в средата на февруари.

От общинската избирателна комисия казаха за bTV, че разминаванията се дължат на факта, че в някои секции е гласувано втори път с хартия заради технически проблем с машините.

„За нас реалният резултат се отличава от официално обявения. В над 90% от анализираните протоколи има разминаване в подадените и отчетените данни“, каза председателят на БСП-София Иван Таков.

„Оттам идва разминаването - от всичките тези машини, които не работеха и машините, при които всъщност не излизаше бюлетина с вот на избирателите или излизаха едни отрязъци“, каза председателят на ОИК Полина Витанова.

От екипа на кмета Васил Терзиев заявиха за bTV, че обявяването на частични данни от съдебното производство може да бъде тълкувано като оказване на натиск. По думите им нищо от изнесеното към момента не е от естество да промени крайния резултат на вота.