Надвзетите пари ще бъдат удържани от следващата субсидия на БСП. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на левицата Корнелия Нинова.

По думите й към декември миналата година от БСП са получили близо 6 млн. лв. субсидия. 

"Ние за разлика от ГЕРБ не си държим парите във влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лв. от началото на тази година сме похарчили за кампанията европейската около 2 млн. лв., старта на Българска свободна телевизия около 1,5 млн. лв., също толкова преводи за издръжка на структурите, така че към момента ние не разполагаме с тези пари", заяви Нинова, цитирана от БТА. 

ГЕРБ първи върнаха вчера в бюджета надвзетите 5,6 млн. лв. от субсидии. По данни на Министерство на финансите надвзетите субсидии на "БСП за България" са в размер на близо 4,3 млн. лв.

Относно предстоящите консултации за размера на партийната субсидия с ГЕРБ, Корнелия Нинова отново потвърди, че ще участват в разговорите. Тя каза още, че по време на преговорите ще отстояват два принципа - да не се допускат частни интереси да си купуват партии и в същото време субсидиите да бъдат намалени, така че обществото да се успокои, че партиите не харчат излишни пари. "С тези два принципа отиваме на разговори", увери Нинова.