Оставката на зам.-кмета на Столична община Евгени Крусев провокира нови престрелки между БСП и ГЕРБ.

Според левицата отговорността за проблемите в София трябва да се понесе от кмета Йорданка Фандъкова. И ако тя реши да си тръгне от поста, може до местните избори той да бъде поет от служебен кмет.

Крусев подаде оставка днес, след като вчера получи призовка от прокуратурата заради ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ в София.

Лидерът на социалистите в София Калоян Паргов посочи, че Крусев играе ролята на „буфер, който пази кмета в критична ситуация“.

„Дълбоко се съмнявам, че всяка една оставка в последните 10 години е била плод само на лично решение, включително оставката на министрите. Оставката на един заместник-кмет няма да реши проблемите, защото отговорността за назначаването на един или друг заместник-кмет, носи кметът на столицата г-жа Фандъкова“, каза Паргов.

От ГЕРБ пък твърдо застанаха зад Фандъкова и уточниха, че ремонтът на ул. „Граф Игнатиев” ще продължи въпреки оставката на Крусев, а Столичната община ще съдейства на прокуратурата.

„Заявявам от името на най-голямата структура на ГЕРБ, градската структура на ГЕРБ-София, че ние категорично подкрепямае Йорданка Фандокъво и колегите от столичния общински съвет”, заяви Цветомир Паунов, областен координатор на ГЕРБ-София.