Първите коментари за поисканите от Бойко Борисов министерски оставки на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов дойдоха от опозицията.

„Ние многократно казвахме, че ни управлява тройна коалиция ГЕРБ, ДПС и Обединени Патриоти. Обединените Патриоти са официалните партньори, ДПС са скритите, сега истината излиза наяве. Тази коалиция ГЕРБ – ДПС се разпада това ням ада спаси Борисов, искаме оставката на Борисов, защото искаме смяна на точно този модел“, заявява Корнелия Нинова, председател на БСП.

Реакция имаше и от "Демократична България".

„Народът в такива случаи казва след дъжд качулка, очевидно е, че Борисов съгласувано със задкулисието се опитва да се разграничи с ДПС и обвързаността му със Сараите и Ахмед Доган, това ще е допълнителен бензин за протестите, хората ще се охрабрят, защото виждат че им се чува гласът“, Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“.

В нощта на оставките ГЕРБ се въздържаха от коментар, такъв не направиха и коалиционните им партньори от Обединените патриоти. Тази вечер и ДПС не коментираха.