С успех са се увенчали преговорите между Българската социалистическа партия и „Има такъв народ“ по темата „Правосъдие“ в парламента. Това обявиха представители и на двете партии пред журналисти в парламента.

„По въпросите, които стоят пред съдебната реформа – от главния прокурор през спецсъдилищата, ние нямаме различия с ИТН по нито една от тези теми, констатираме пълно съвпадение с нашата програма“, заяви социалистът Крум Зарков.

Снимка: Ладислав Цветков

По думите му с хората на Слави Трифонов са си говорили и за конкретни законопроекти и допълнителни инициативи, които са били приети. Според „червения“ депутат същите са били резултатите по икономическите и здравни въпроси: „Програмите на ИТН и БСП съвпадат“.

Срещата дойде на фона на скандалите и размяната на обвинения между ИТН от една страна и „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ – от друга. Зарков предпочете да не коментира: „Ние се срещнахме на експертно ниво с ИТН по една от ключово важните за БСП теми, когато ще се преценява дали ще подкрепи правителство с техен мандат, или не“.

„Не знам как ще се казва следващия премиер, но днес разбрахме, че еднакво мислим за това какво той трябва да прави“, подчерта Зарков.

Той беше своеобразен общ говорител след срещата, след като Радостин Василев от ИТН отбеляза в началото на импровизирания брифинг, че „има припокриване“ и в партията са „доволни“.