Всички са наясно, че ще има предсрочни избори, въпросът е кога, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Драгомир Стойнев от БСП.

Всяко управление на ГЕРБ има политическа и правителствена криза, която завършва с предсрочен вот. Сега е именно е такъв моментът, отбеляза той.  

Според него правителството не е стабилно и това показвал и фактът, че премиерът поиска оставките на трима министри, а управляващото мнозинство се колебае дали да ги гласува.

Според Десислава Атанасова от ГЕРБ обаче избори скоро няма да има.

„Водещи политици в страната, не само от парламентарното мнозинство, многократно заявиха, че няма нужда от нови избори и че няма алтернатива на това управление”, аргументира се тя. 

„Явно единствено Корнелия Нинова не е осъзнала, че конфликт Борисов – Цветанов никога през годините не е имало”, каза Атанасова по повод изказването на лидера на БСП.

Предстои разглеждането на министерските оставки на коалиционен съвет, допълни още депутатът от ГЕРБ.

„В ГЕРБ, винаги когато се случи какъвто и да е инцидент на каквото е ниво, някой винаги носи своята отговорност. Отговорността е персонална, а не колективна, както я разбират в социалистическата партия”, категорична беше Атанасова.

Драгомир Стойнев обаче даде пример с оставките на енергийния министър Теменужка Петкова и на социалния министър Бисер Петков, които запазиха постовете си. „Тоест само замазвате пред хората, че уж поемате отговорност, а си оставате на постовете”, посочи той.

Депутатите от БСП, които нямат да ходят в парламента, няма да вземат заплати и няма да ползват служебни автомобили за срещите си с хората, стана ясно от думите на Драгомир Стойнев.

„Тяхната работа е да бъдат сред хората и да обяснят новия път, по който страната трябва да тръгне. Това малко е и апостолска работа”, подчерта той.