БСП ще внесе в парламента вот на недоверие срещу правителството по тема „Сигурност”, съобщава репортер на bTV Новините.

Това стана ясно на брифинг на социалистите днес. Решението е взето от Изпълнителното бюро на партията.

"Този вот ще бъде внесен самостоятелно и се надяваме на успех", заяви зам.-председателят Драгомир Стойнев, като допълни, че надали има някой от българското общество, който да се изненадва от темата на вота.

Управляващите контраатакуваха и обвиниха за пореден пък БСП в популизъм. „Колко убийства имаше и при БСП, не могат да са алтернатива”, категоричен е Цветан Цветанов.

Социалистите обявиха още, че е редно след убийството на беглеца Владимир Пелов и вътрешният министър да подаде оставка. „Това дали да напусна поста или не, този, който ме е назначил, да реши. Не се притеснявам, че ще падне кабинетът, надявам се, защото зная какво правим в министерството”, категоричен беше Валентин Радев.

От ГЕРБ обявиха, че точно в деня след смъртта на двамата пилоти политическото говорене е трябвало да отстъпи на съболезнователните думи. Но атакуваха президента, който според тях е на БСП и нажежава политическото напрежение.

„Политическата дреха е тяхна за президента, не се сваля кабинет с интервю”, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

Управляващите обявиха, че президентът умишлено се опитва да противопоставя секторни политики, като например парите за отбрана и тези за саниране.