Видеоклип, който показва брутално насилие над дете, се разпространява в социалните мрежи. 8-годишно момченце е малтретирано сексуално и заснето с камера. Разказваме този случай, без да показваме ужасяващите кадри.

На адреса на семейството детето го няма, нито майка му. Срещаме само бабата. Тя сподели, че не знае подробности – нямала сили да гледа бруталните кадри.

Снимка: btvnovinite.bg

Допълни, че майката е на работа, а бащата отдавна е изоставил семейството. Благодарна е обаче, че детето е живо.

Семейството не познава насилниците, но потвърждава, че детето е системно тормозено в училище. По информация на роднините му, момченцето е било отведено след училище от негови по-големи съученици и след това малтретирано от тях. 

От училището твърдят, че детето не е идвало от 7 януари. Екип го е търсил, но не е намерил – нито него, нито майка му.

„Кординационният екип на училището е ходил няколко пъти в това семейство. Аз самата бях миналата седмица – изключително бедно семейство. Живее в една стая при изключително лоши битови условия“, коментира Латинка Ковачева.

Снимка: btvnovinite.bgОт Агенция закрила на детето констатират, че върху момчето е извършено тежко сексуално насилие. Според тях условията в семейната среда са добри.

„С детето работят психолози, на него му е оказана кризисна интервенция, за него продължава да се грижи майката“, каза Миглена Аръшева, началник на отдел „Закрила на детето" в дирекция „Социално подпомагане“, Слатина.

Снимка: btvnovinite.bg


Според социалните работници детето е водено на училище, но не е допускано. От училището отрекоха. По случая е образувано досъдебно производство и са задържани две непълнолетни лица.