70 секции от общо 740 все още чакат да предадат протоколите си в Бургас. Този процес по време на предходните избори при сходна избирателна активност е приключвал около 2-3 часа през нощта. Забавянето на тези избори е заради грешки в протоколите - 50% от тях са върнати за корекции. 

„Протоколите се оказаха непреодолима пречка за секционните комисии. Броенето на два различни масива с данни е сериозно предизвикателство за хората в комисиите. Протоколи, които видях тази нощ, не бях виждал досега. Върнахме толкова много комисии, да си преброят отново гласовете, защото записаното в протоколите беше непоправимо“, обясни председателят на РИК Михайл Хаджиянев.

Той припомни, че според закона ако нарушенията в протокола са толкова сериозни, че те не могат да бъдат поправени на място, се налага членовете на съответната секция да бъдат върнати. Според Хаджиянев хората са бързали и са проявили небрежност при попълването на протоколите.

В Бургас към 7 часа сутринта на 3 април са обработени данните от 600 секции, което е около 82%. Води ГЕРБ-СДС с 27,65%, следвани от ПП-ДБ с 22,54%, а след тях се нареждат „Възраждане“ с 15,54%, БСП за България с 8,93%, ДПС с 6,31% и ИТН с 4,48%.