Британският пастор Даниел Хъл отново е арестуван за педофилия. 45-годишният пастор е обвинен в разврат с три малолетни и едно непълнолетно момче от ромския квартал” Надежда “ в Сливен. 

Според обвинението в периода от юни до 10 август тази година Хъл подмамвал децата с лакомства и пари, използвайки положението им на зависимост спрямо него. Днес Районна прокуратура в Сливен поиска постоянен арест за пастора. 

Той беше арестуван за пръв път през септември 2019 г. и обвинен за блудство с 8 български момченца от същия квартал в Сливен. 

В “Надежда” пасторът открил молитвен дом със специално помещение, в което децата оставали денонощно. В хода на разследването става ясно, че Хъл е блудствал с тях, понякога със съгласието на родителите им, на които плащал щедро. 

Даниел Хъл е с богато криминално досие и в родината си. Той има присъда от 15 месеца за педофилия и забрана да напуска страната, но въпреки това е пристигнал в България и живее в Сливен от години. 

През 2019 г. пасторът е арестуван, а Районният съд в Сливен го остави в ареста с най-тежката мярка задържане под стража. Месеци по-късно Даниел Хъл е пуснат от ареста в Сливен срещу парична гаранция.