Нови публикации във „Фейсбук“ на бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков.

От Обединените Арабски Емирства той публикува есемеси от преди две години, за които твърди, че са с премиера Бойко Борисов. Министър-председателят не обърна внимание.

Снимка: bTV

Васил Божков показва размяна на есемеси с телефон, който от години се ползва от премиера Бойко Борисов. Хазартният бос допълва, че публикацията днес е "за забавление" .

Точно преди две години Божков пише на този номер съобщение – „Честит рожден ден“ и получава отговор на латиница: "Мерси". След седмица - на 20 юни, Божков изпраща едно кратко: "Благодаря". Според архивите на медиите и стенограмите на парламента, на тази дата бюджетната комисия гласува промените в Закона за хазарта, които са предложени от Валери Симеонов, да бъдат изпратени за нотификация в Брюксел.

Снимка: bTV

Исканията на Симеонов бяха да се ограничи продажбата на лотарийни билети и телевизионната реклама на хазартни игри по телевизията. Тези предложения не се върнаха в българския парламент.

В отговор на своето "Благодаря", Божков получава отново съобщение на латиница - "Помагай", а след въпрос за какво, се уточнява, че става дума: "По принцип".

Днес министър-председателят беше лаконичен.

Снимка: bTV

„Да си пише човекът. Какво лошо има? Всеки може да пише. Аз строя с колегите. А и виждаш - кметовете доволни. Щото това, като си отиде сега в Плевен или в Ловеч, ще каже: "Бяхме, прави се, края на 21-ва". Не им говориме за светлото бъдеще“, коментира Борисов.

Във „Фейсбук“ Васил Божков изразява и недоволство от правната ни система.

Снимка: bTV

"Основното ми обвинение е за неплатени суми към бюджета. Това биха могли да бъдат обвинения към компаниите, които са спазвали законите и са заплащали всички данъци и такси стриктно. Половин милиард по данни на МФ, от които ви лишиха с лека ръка. Аз никога не съм дължал и не дължа пари на бюджета."

Снимка: bTV

Срокът на анкетата на Божков изтече, но все още не е ясно какъв е цялостният му политически проект.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!