„Разтърсващите доказателства“ можехте да ги прочетете и тук или да ги чуете в интервю. Подгответе още 19 обвинения. Подкрепям протестите срещу вас от първият им ден и ще продължавам да го правя“.

Това обяви обвиняемият бизнесмен Васил Божков на своята страница във „Фейсбук“, малко след като прокуратурата разпрати до медиите записи на телефонни разговори, които по думите на говорителя на обвинението свидетелстват Сийка Милева за „това как обвиняеми си партнират с журналисти и политици".

В разговор, проведен, според информацията на прокуратурата, между Васил Божков и „лице, за което според справка на ДАНС има вероятност да е (депутатът от БСП) Александър Паунов“ на 10 юли тази година, двамата обсъждат настоящите протести в България.

Според приложения транскрипт на аудиофайла Божков казва: „Ако не им бях налял 10-15 хиляди на протеста, щеше да се сведе до две хиляди, и разни политици да минат, да ги поздрават“ и по-късно допълва, че сега различни хора се опитват да „яхнат“ недоволството.

Обвиняемият бизнесмен по-късно допълва, че протестите ще продължат и „Даже сега създаваме Щаб на протеста малко да ги обедина, че, нали, (не се разбира) шик'ви лумпени“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!