Васил Божков показа свидетеля, за когото твърди, че прокуратурата „не могат да заглушат“. След арестите миналата седмица на приближени до него (Славчо Марков и Веселин Балтов), бизнесменът заяви, че те са задържани, защото са очевидци на извършени престъпления от „Б.М.Б. и В.И.Г.“. Тогава той обеща, че ще покаже човек, когото „не могат да накарат да замълчи“.

Това се оказа бившият собственик на футболния „Левски“ Георги Попов, който се укрива заедно с бизнесмена в Дубай.

В 37-секундно видео Попов разказва как Божков е ходел на срещи с „Влади“. По думите му хазартният бос е тръгвал с предварително подготвен подаръчен плик или слагал множество пачки с банкноти от по 500 евро в якето и джобовете си.

„Г-н Божков влизаше в Министерството без всякакви формалности. Без проверка на багажа му и на самия него. Срещите му траеха пет, десет, до 15 минути. Излизаше, носейки единствено традиционната си пура“, казва още Попов във видеото.

Бизнесменът с 18 обвинения коментира, че е изминал месец, от както е подал сигнал в прокуратурата „за рекет, изнудване и търговия с влияние от страна на Б.М.Б., В.И.Г. и М.К.С“. Той допълва, че вместо разследване е започнало целенасоченото „заличаване“ на ключови свидетели по сигнала.

По темата bTV изпрати официални въпроси до Министерството на финансите. Очакваме отговор.