Обвиняемият хазартен бос Васил Божков публикува нова порция документи и обвинения срещу управляващите. В пост във „Фейсбук“ бизнесменът заяви, че е предал над 67 млн. лв. в брой на лица, чрез които сумите са стигнали до финансовия министър Владислав Горанов и до премиера Бойко Борисов.

Божков подкрепя думите си с банкови извлечения, като се вижда, че някои от тегленията са за милиони левове. Няма, обаче, никакви данни какво точно се е случило с парите. Бизнесменът не дава и доказателства за съществуването на схема, чрез която сумите да са стигали до високите етажи на властта. Единствено се твърди, че милиони са били предадени на „Бойко Методиев Борисов чрез посочени от него лица“.

В същото време Божков отбелязва, че прокуратурата бездейства по сигнала, който е подал. „ Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства. Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващата #хунта“, пише Божков.

И допълва: „Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването“.

Борисов бързо и лаконично коментира новата публикация на Божков. „Лъжа е!“, заяви министър-председателят пред онлайн изданието на „Сега“.