Ексцентричната Божидара Бакалова остава във "Фермата", след като елиминира младата гримьорка Анита Гъркова в зрелищен дуел в неделя вечер.  

Божидара спечели стратегически три от петте игри, като по време на последната, дизайнерката изпадна в медитация и успя да виси от греда повече от 42 минути.

Снимка: btvnovinite.bg

Три пъти повече зрители (А4+) са предпочели да наблюдават втората женска битка за сезона пред музикалното шоу по втората по гледаемост телевизия в същия времеви интервал, сочат данни на ГАРБ, което осигури на „Фермата“ в неделя вечер 45% дял при цялостната аудитория и затвърди лидерството на шоуто сред телевизионните риалити формати този сезон.  

Снимка: btvnovinite.bg

Кого избра отпадналата Анита за Фермер на седмицата, гледайте в епизода тази вечер от 21 ч.   

На Арената Божидара влезе със специално създадено за случая кимоно. Подкрепа за нея изразиха само Дарина, Ивона, Марина и Франческа, което не притесни дизайнерката на дрехи и тя успя да спечели още първата битка с въпроси от Алманаха, която по преценка на втория дуелист Анита носеше най-малко точки.

Божидара се оказа по-добра и в стрелбата с прашка, където с 6 изстрела свали пет мишени.

Снимка: btvnovinite.bg

Фотографската памет на ВИП участничката обаче не успя да й помогне в третата битка, където двете трябваше да запомнят правилните картинки и цифри на конкретни места на таблото, лазейки през кал. Анита се оказа по-бърза в това и надви опонентката си с два пъти по-добро време.

Снимка: btvnovinite.bg

Загубата на третата битка се оказа решаваща и за изхода от следващата, в която падналата духом Божидара се отказа от коването на мост, за да съхрани силите си за последната битка, която носи най-висок брой точки.

Снимка: btvnovinite.bg

Тази стратегия се оказа успешна, защото в последното предизвикателство – висене на греда, Анита не издържа и се отказа, а Божидара постави рекорд с висене в продължение на над 42 минути.