Служебният кабинет проявява престъпно пасивно отношение и безотговорност към опасността от намеса на чуждестранна държава в изборния процес на България. Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски в "Лице в лице" по повод декларацията на Реформаторския блок (РБ), искаща кабинетът да затвори границата с Турция и да спре автобусите с гласоподаватели в деня на изборите.

Пример за намеса в изборния ни процес Лукарски даде с участието на турския посланик в предизборната кампания и с организация, която тече спрямо българските изселници  в Турция. Той заяви, че РБ иска реакция от страна на президента Румен Радев и да се потърси отговорност на вицепремиера Янев, който е трябвало да вземе отношение по повод турската делегация тук. „Искаме да се ограничи отварянето на секции в Турция”, каза още той с уточнението, че единственият начин да се гарантира честен изборен процес е те да бъдат разположени в дипломатическите мисии в страната.

Лукарски добави, че има данни, че турската държава дейно участва в организирането на автобусите с туристи.

Евентуална коалиция ДПС – „Обединени патриоти” той окачестви като „противоестествена, да не кажа извратена” и добави, че при такова обединение ще бъдат в опозиция.

„Имаме достатъчно критики към работата на служебното правителство. На път е да има изкривяване на изборния процес”, категоричен беше лидерът на СДС и добави като пример и  провала на машинното гласуване.

По повод скандала със „София тех парк” Лукарски коментира, че това е частно-правен спор.

По темата за смяната на борда на директорите на дружеството той посочи, че действително вече бившият началник на борда е причинил забавяния. Друг е въпросът дали да се сменя директор с опит с млади момчета, които са студенти на министър Седларски е добра идея, допълни той.

„Тех паркът е бебе на една година. Няма как да избуи и да гръмне като фойерверк за толкова малко време. Сигурен съм, че ще заработи така както е планиран”, уточни Лукарски.

По повод информацията за лекарска грешка на намиращия се в листите на РБ д-р Павлов, Лукарски коментира, че не е свалено доверието към него. "Той е уважаван доктор, лекува безплатно деца болни от аутизъм. Стават лекарски грешки, смъртта на дете винаги е трагедия. Той е достоен човек и се надявам истината да излезе наяве", каза той.