„Ако „Има такъв народ“ не поеме управлението със 165 депутати, значи са страхливци. Това са безотговорници“, каза премиерът в оставка Бойко Борисов пред столичната болница „Софиямед“.

Вчера на ГЕРБ беше връчен първи проучвателен мандат, като днес и утре ще се състоят преговори на партията с „Демократична България“ и „Има такъв народ“. Ако не получат подкрепа, ГЕРБ ще върнат мандата още утре или най-късно в петък, за да не бавят процедурата, обясни премиерът в оставка.

„Изпращаме официално писмо до "Демократична България", за да чуем техния официален отговор. Много ми е странно как тази уж дясна партия сега е най-лявата. Изведнъж започна да харесва и е готова, без никакви претенции за нищо, да подкрепи Слави Трифонов“, каза още Борисов.

„До вчера бяха чалгари, а те умните и красивите. Изведнъж – отиваме безусловно“, допълни още той.

По думите му партиите, които формираха мнозинство в парламента срещу ГЕРБ, вече са имали разговори.

„Ако бях на мястото на Слави Трифонов, щях много да се плаша, защото ако не ти поставят никакви условия, това означава, че ти готвят капан. Аз съм сърбал попарата на Христо Иванов“, каза още Борисов.

Той допълни, че не завижда на Слави Трифонов, ако той получи мандата.

„Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу. Като не ни подкрепят днес едните, утре – другите, връщаме мандата“, допълни премиерът в оставка.

„Ние отиваме честно на преговори. След като избират Трифонов, нека да кажат с кое неговата политика ги грабва“, каза още Борисов.

Той посочи, че не възнамерява да се оттегля от партийните дела.

„Първият не се оттегля, когато отборът печели, не прави смени“, заяви премиерът в оставка.

На въпрос дали „ще се включи в тази битка, президентската“, Борисов отговори: „Като отиде служебният кабинет там“.

Впоследствие от екипа му уточниха, че не той не е имал предвид влизане в битка за президентския пост, а за евентуални нови парламентарни избори.