Премиерът Бойко Борисов е преболедувал коронавируса, стана ясно от негова публикация в социалните мрежи. Малко след това той посрещна на живо македонския си колега Зоран Заев за Срещата на върха по Берлинския процес.

"Отрицателен съм за COVID-19. Това показа втори пореден тест. В съответствие със заповедите на здравните власти мога да посрещна премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и да проведем Срещата на върха по Берлинския процес", гласи лаконичният статус на Борисов, илюстриран с негова снимка с маска.

Около час по-късно от правителствената пресслужба изпратиха снимки и видео от официалното посрещане на Заев на българска земя. Там той е рамо до рамо с Бойко Борисов.

Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът прекара под карантина последните повече от две седмици. Малко преди него се разболя зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който пътува в премиерския джип за обиколка из стрроиелни обекти в страната.

Борисов продължи да работи дистанционно, като на видеозаписите от заседанията на МС той не пестеше коментари за собственото си здравословно състояние, което видимо се подобри през тази седмица.